udv-hsz hsz-csik
2021-05-12

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0

Despre Izvoare

Se află în valea pârâului Izvoare, pe versantul vestic al Harghitei, la o altitudine cuprinsă între 750-800 m deasupra nivelului mării.

Izvoarele este de 20 km de la Odorheiu Secuiesc, 4 km de la lacul de acumulare Zetea. Accesibil pe drumul forestier ce duce la Cabana Harghita Mădăraşi. Aparţine de comuna Zetea, aflat la 12 km în aval.

Este o localitate întins între lanţuri de munţi acoperite cu păduri de brazi la poalele Munţii Harghita-Mădăraş care a fost construită de-a lungul pârâului Izvoarele şi lânga partea de jos a pârâului Súgó. Templul a stat fără turn pânâ anii '90, astăzi stă şi turnul.

La Izvoarele puteţi ajunge pe un drum bun, circulă şi curse regulate de autobuz. De la gura pârâului Filió sus în valea pârâului conduce un drum forestier pânâ la cabana Mădăraş care se afla la o altitudine de 1.765 m. De 2 km de la cabana se înălţa vârful Mădăraş care este cel mai înalt punct al Munţii Harghitei(1801m). Vara este paradisul turiştilor, iarna este paradisul sportivilor de iarna si celor dornici de relaxare. Cătunul de odinioară este acum "a doua casă" pentru mulţi locuitori din Odorhei, şi nu numai, a devenit un centru de recreere şi staţiune subalpină dominat de case de vacanţă în proprietate particulară.

 
Magyar | Romana | English | Deutsch